Medžiai palaiko natūralią deguonies ir anglies dioksido pusiausvyrą atmosferoje. Vykstant fotosintezei atmosferoje esantis anglies dioksidas (CO2) „surišamas“ organiniuose junginiuose medžio biomasėje, o deguonis (O2) išskiriamas atgal į atmosferą. Miškų atsodinimas leidžia sumažinti anglies dvideginio kiekį aplinkoje, tad tokiu būdu prisidedame prie klimato kaitos padarinių mažinimo.

Suomijoje yra apie 120,000 hektarų dykviečių, tinkamų miškų atsodinimui. Tai yra laukai ir durpynai, kurių užimamas plotas didesnis nei kartu sudėjus didžiausių Suomijos miestų – Helsinkio, Tamperės ir Turku – plotus. CGI savo klientui, Suomijos miškų centrui sukūrė specialią skaitmeninių paslaugų platformą, per kurią miškų savininkai gali teikti finansavimo paraiškas miškų atsodinimui dykvietėse. 

Suomijos miškų centras – tai valstybinė įstaiga, kuri rūpinasi šalies miškais, užtikrina aplinkosaugos teisės aktų laikymąsi, renka ir kaupia duomenis apie miškus. Šiems tikslams įgyvendinti įstaiga sukūrė ir toliau vysto specialias informacines sistemas.

Vystome vartotojams pritaikytas skaitmenines paslaugas ir palengvinome paraiškų pateikimo procesą

Iki 2021 metų finansavimo paraiškos Suomijos miškų centrui buvo pateikiamos įprasta tvarka. Tačiau ženkliai augant paraiškų skaičiui įstaigai prireikė naujos skaitmeninės platformos. CGI sukūrė vartotojams draugišką platformą, kurioje naudojami žemėlapiai iš Suomi.fi interneto portalo ir Microsoft Azure debesų kompiuterijos sprendimai – tai pagreitino ir palengvino paraiškų pateikimą ir vartotojų informavimą.

Įsipareigojusi mažinti klimato kaitos padarinių poveikį aplinkai CGI savo klientams kuria tvarius sprendimus. Tai yra vienas iš pavyzdžių, kai padedame atsodinti miškus ir padidinti anglies dioksido sugėrimo apimtis.

Sužinokite daugiau apie mūsų tvarius sprendimus klientams