Bartłomiej Nieścierowicz

Bartlomiej Niescierowicz

PLLE BU Leader

Visame pasaulyje SARS-COVID-19 pandemija paveikė milijonų žmonių gyvenimą ir sveikatą. Vykdydama PSO rekomendacijas ir vietos valdžios nutarimus, „CGI Inc.“ laikinai uždarė savo biurus visame pasaulyje. Jau mėnesį mes ir toliau nuotoliniu būdu bendradarbiaujame su savo klientais ir partneriais, padedami jiems kasdienėje veikloje. Kaip pirmaujanti IT įmonė, mes buvome pasirengę prisitaikyti prie šių aplinkybių ir užtikrinti paslaugų tęstinumą savo klientams.

Tokiu sudėtingu laiku galime aiškiau matyti įmonių vaidmenį ir jų poveikį visuomenei. Kaip didžiausia IT ir verslo konsultavimo paslaugų įmonė pasaulyje, mes galime padėti žmonėms ir įmonėms, kurioms reikalinga pagalba šiais didelio neapibrėžtumo laikais.

Esu tikras, kad technologijos gali pakeisti pasaulį į gerąją pusę, todėl mūsų ekspertai labai stengiasi patenkinti mūsų klientų lūkesčius. Mes nuolat pabrėžiame savo misiją ir vertybes. Mūsų profesionalai ir konsultantai dirbantys 400 veiklos vietų 40 šalių yra įsipareigoję padėti bendruomenėms, kuriose mes gyvename.

Lenkijoje labai glaudžiai bendradarbiaujame su fronto linijos kariais, teikiančiais svarbias visuomenei sveikatos ir saugos paslaugas. Mes labai stengiamės padėti mūsų vietos bendruomenėms vykdydami šią veiklą.

Jeigu žinote ką nors, kuo galėtume būti naudingi, susisiekite su manimi. Mes mielai padėsime.

Parama mokyklų moksleiviams ir našlaičių vaikams

Lenkijoje namų karantinas paveikė visus studentus ir moksleivius. Bendradarbiaudami su „One Day“ fondu, mūsų Varšuvos biuras padovanojo daugiau nei 50 kompiuterių vaikams, kurie anksčiau neturėjo savo kompiuterių. Norėdami palengvinti jiems nuotolinio mokymosi galimybes, šiuose kompiuteriuose įdiegėme „Windows 10“ programinę įrangą, kuri pritaikyta efektyviam nuotoliniam darbui. Taip pat vienai iš Varšuvos pradinių mokyklų padovanojome 20 kompiuterių, skirtų nepasiturintiems vaikams.

Kompiuteriai gydytojams

Prasidėjus COVID-19 pandemijai Europoje, mūsų darbuotojai Estijoje padovanojo medikams kompiuterinę įrangą. Tai suteikė būtiną prieigą prie mobiliosios įrangos ligoninėje ir kitose gydymo įstaigose.

Labdara

Lietuvoje prisidėjome prie lėšų rinkimo medicinos darbuotojams akcijos „Laikykitės, medikai“. Darbuotojų pastangų dėka pavyko surinkti beveik 4500 eurų, kurie bus naudojami AAP (asmeninės apsaugos priemonių) įsigijimui.

Pagalba mokykloms ir studentams

Uždarius mokyklas Prancūzijoje, buvo sunku gauti mokymo medžiagą. CGI pristatė „OpenNet“ sprendimą, kuris 2 milijonams vaikų leido mokytis namuose ir padėjo daugiau nei 1700 mokyklų prisitaikyti prie novatoriškų mokymo būdų.

Apsauginių priemonių pirkimas

CGI Indijoje pradėjo programą „GiveIndia“, pagal kurią buvo paaukoti būtiniausi rinkiniai (maisto atsargos ir asmens priežiūros reikmenys) šeimoms, kurias paveikė pandemija. Sveikatos priežiūros darbuotojų sveikata ir sauga mums yra labai svarbi. Mūsų darbuotojai Norvegijoje sukūrė paprastas instrukcijas 3D veido skydelių gamybai. Vienam savo klientui JAV sukūrėme naują taikomąją programą, leidžiančią gydytojams užsakyti maistą ligoninėms pasibaigus jų pamainai.

Nauji sprendimai kovojant su virusu

Tačiau mūsų veikla neapsiriboja materialine pagalba. Mes palaikome vyriausybės institucijas jų kasdienės veiklos įvairiose srityse. Monrealio širdies institute, esančiame Kanadoje, sukūrėme platformą, leidžiančią ekspertams stebėti ir analizuoti SARS-COVID-19 naudojamų vaistų klinikinių tyrimų rezultatus.

Danijoje mūsų ekspertai pritaikė „CGI Biobank“ sprendimą pagal naujus reikalavimus. Šis sprendimas padeda rinkti ir saugoti didelės apimties pacientų duomenų įrašus, užtikrinant geresnę COVID-19 viruso tyrimų kokybę ir pažangą.

Mes palaikome vyriausybes

Verta prisiminti, kad ligoninės dabar yra ypač pažeidžiamos kibernetinių atakų. Mūsų komanda Nyderlanduose padeda ligoninių administracijoms apsisaugoti nuo sukčiavimo ir sukčiavimo ir kitų kenkėjiškų programų. JK esame strateginis partneris daugiau nei 50 vietos valdžios, gynybos, policijos, energetikos sektoriaus ir paslaugų sektorių organizacijoms. Švedijoje mes esame atsakingi už „eGID CGI“ sprendimą, kuris naudojamas išsamios švedų gyventojų sveikatos būklės monitoringui. Pasinaudodama šiuo sprendimu, vyriausybė turi prieigą prie patikimų ir savalaikių duomenų, leidžiančių jiems priimti tinkamą sprendimą tinkamu metu.

Pagalba mažesnėms įmonėms

Darbuotojai iš Suomijos ir Skandinavijos dalyvavo internetiniame hakatone, kuris leido sukurti daugelį sprendimų krizei palengvinti. Pagrindinis tikslas buvo nustatyti geriausius žmonių gyvybių išsaugojimo ir pagalbos įmonėms būdus. Mūsų darbuotojai yra Kanadoje įsteigto ekspertų komiteto dalis. Tai suteikia mums galimybę bendradarbiauti su įvairiomis komandomis ir pasidalyti savo žiniomis bei patirtimi kuriant daugybę pagalbos programų. Mažesnių įmonių atstovams patariame dėl kibernetinio saugumo, verslo tęstinumo ir atkūrimo planų.

Savanoriška veikla yra geresnės ateities raktas

CGI mes didžiuojamės visais darbuotojais, kurie savanoriškai padeda savo vietos bendruomenėms. Jungtinėje Karalystėje kaimynai gali išsiųsti žinutę el. paštu arba susisiekti telefonu, prašydami kitų padėti jiems. Lenkijoje atsiranda daug savanorių, pasirengusių padėti pagyvenusiems žmonėms kasdieniame gyvenime: nupirkti maisto, išvesti šunį pasivaikščioti ir kt. CGI darbuotojai JAV surinko lėšas maitinti specialiųjų tarnybų darbuotojus: medikus ligoninėje, vaistininkus, policijos ir priešgaisrinės tarnybos pareigūnus. Tai tik maža dalis mūsų vykdomos veiklos. CGI yra įmonė, kuriai iš tikrųjų rūpi vietos bendruomenių gerovė. Prisijunkite prie mūsų ir sužinokite, kaip galime padėti mūsų bendruomenėms šiuo krizės metu.

About this author

Bartłomiej Nieścierowicz

Bartlomiej Niescierowicz

PLLE BU Leader

PLLE BU Leader since 2017, but with CGI associated for almost 15 years. He is responsible for the continued growth of CGI in Poland, Lithuania, Latvia and Estonia, where CGI employs nearly 900 people.