London, United Kingdom, gruodžio 19, 2021

CGI sukūrė ir pristatė misijų ryšio valdymo programinės įrangos sistemą, padėsiančią OneWeb, žemosios žemės orbitos palydovų ryšio įmonei, teikiančiai ryšio paslaugas vyriausybėms, verslui ir bendruomenėms, optimizuoti, konfigūruoti ir valdyti jų palydovų parką ir antžemines stotis. Programinės įrangos sistema, sukurta CGI komandų JK ir Kanadoje, yra pagrindinė bendros OneWeb ekosistemos dalis, kurios dėka didelės spartos mažos delsos ryšys veikia bet kur ant žemės, jūroje ir ore. Iki 2021 m. pabaigos OneWeb siekia išplėsti tinklą virš 50 laipsnių šiaurės platumos ir šitaip pradėti užpildyti seną ryšio aprėpties plyšį bei sukurti saugaus ryšio galimybes savo verslo ir vyriausybių klientams.

OneWeb tiekimo vadovas Michele Franci teigia, kad „CGI pagalba pristatant centrinę antžeminės kontrolės sistemą, leidžiančią mūsų tinklo ir palydovų veiklos komandoms įvertinti ir valdyti sistemos resursus bei teikti mūsų klientams niekur nenutrūkstantį ir prieinamą ryšį, buvo labai reikalinga užtikrinant OneWeb paslaugų parengtį. Tai buvo ilga kelionė, o CGI buvo OneWeb šeimos dalis nuo pat pirmųjų veiklos dienų. Esame labai dėkingi už nuolatinę paramą, kuri bus teikiama ir veiklos etape bei leis OneWeb palaikyti itin aukštą klientų aptarnavimo lygį.“

CGI JK ir Australijos Kosmoso, gynybos ir žvalgybos operacijų vyresnysis viceprezidentas Neil Timms kalbėjo: „Džiaugiamės, galėdami padėti OneWeb teikti didelės spartos ryšio paslaugas visame pasaulyje. Mūsų ilgalaikės patirties ir puikaus saugių ir misijoms būtinų valdymo ir kontrolės antžeminių sistemų išmanymo dėka, CGI turi unikalią galimybę prisidėti prie OneWeb palydovų sistemos. Mūsų komandos sukurtos sistemos valdo didelius duomenų kiekius, tarp kurių beveik 8 milijardai duomenų taškų, kuriuos vertiname kiekvieną dieną, šitaip užtikrindami, kad OneWeb savo klientams teiks geriausias įmanomas paslaugas.“

CGI remia OneWeb bei užtikrina jų 650 žemosios žemės orbitos palydovų ir 40 antžeminių stočių paleidimo programai būtinos Misijų planavimo ir tinklo kontrolės programinės įrangos veikimą nuo pat 2017 m. Užsakytą specialią programinę įrangą CGI sukūrė naudodama lanksčiojo (Agile) ir krioklio (waterfall) programavimo metodologijas, o geriausius COTS produktus integravo į saugų privatų debesį, tuo pačiu metu nuolat teikdama valdomas apsaugos paslaugas, leidžiančias OneWeb kontroliuoti savo palydovinio ryšio tinklą.

CGI sistemos optimizuoja klientams teikiamo ryšio pajėgumus bei užtikrina, kad jie atitinka įstatyminius, technologinius, aplinkosauginius, veiklos ir inventoriaus apribojimus, kurie kinta kiekvieną sekundę, kiekvienam iš 650 aktyvių palydovų ir daugiau nei 9000 jų spindulių, judančių žemės paviršiumi maždaug 7 kilometrų per sekundę greičiu. Įprastame 24 valandų plane numatoma apie 60 tūkstančių palydovų perdavimų skirtingoms antžeminėms stotims. Sukurtas sprendimas ne tik prisitaiko prie didelių pokyčių leidžiant, valdant ir keičiant palydovus, bet ir prie kintančios antžeminio segmento topologijos.

Jau daugiau nei 40 metų CGI tiekia sudėtingas, misijoms būtinas kosmoso programinės įrangos sistemas klientams iš Europos, Australijos, Azijos ir Šiaurės Amerikos: nuo palydovų navigacijos, komunikacijos ir operacijų palaikymo iki kosmoso duomenis naudojančių programų.

Apie CGI

1976 m. įkurta CGI yra viena didžiausių nepriklausomų IT ir verslo konsultacijų paslaugas teikiančių įmonių pasaulyje. 80 tūkst. profesionalių ir didelę patirtį sukaupusių konsultantų teikia visapusiškas (end-to-end) paslaugas visame pasaulyje: nuo strateginių IT ir verslo konsultacijų iki sistemų integravimo, IT ir verslo procesų valdymo paslaugų ir intelektinės nuosavybės sprendimų. Pasitelkdama pasaulinį kompetencijų tinklą ir vietinių santykių modelį, CGI dirba klientų veiklos vietose ir padeda jiems skaitmeniniu būdu transformuoti savo organizacijas bei padidinti investicijų grąžą. Metinės 2021 metų įmonių grupės pajamos viršijo 12,13 mlrd. Kanados dolerių, o CGI akcijomis yra prekiaujama Toronto TSX (GIB.A) ir Niujorko NYSE (GIB) vertybinių popierių biržose. Daugiau informacijos cgi.com.

Apie OneWeb

OneWeb yra pasaulinis kosmoso technologijų pagalba veikiantis ryšių tinklas, ryšio paslaugas teikiantis vyriausybėms, verslui ir bendruomenėms, o jo būstinė įsikūrusi Londone. Įmonė kuria žemosios žemės orbitos palydovų konsteliaciją, valdo visame pasaulyje esančių tinklo sąsajos stočių ir daugybės vartotojų terminalų tinklą bei užtikrina prieinamo, greito, didelio pralaidumo ir mažos delsos ryšio paslaugas, sujungtas su ateities daiktų internetu, ir 5G ryšio prieigą - visur ir visiems. Sužinokite daugiau apsilankę http://www.oneweb.world/

Daugiau informacijos:

Investuotojams

Kevin Linder

Vyresnysis viceprezidentas, Finansai ir iždas
kevin.linder@cgi.com
+1-905-973-8363

Žiniasklaidai

Paul Butler
Išorinės komunikacijos vadovas
p.butler@cgi.com
+44 (0)7920 78419