Pristatome Iną, kuri dirba CGI Lithuania JAVA programuotoja daugiau nei 13 metų. Ina susidomėjo Java programavimo kalba dar studijų laikais. Ji mano, kad pirmiausia tai dėstytojo indėlis, kuris sudomino ją savo smagiomis paskaitomis apie šią programavimo kalbą. Ina džiaugiasi, kad pati kalba ir toliau aktyviai vystosi, atsiranda naujos konstrukcijos, padedančios gražiau ir aiškiau parašyti kodą.

Mūsų pašnekovė įmonėje inicijavo ir kuruoja ir JAVA technologinių žinių dalijimosi renginius. Teiraujamės, kaip ji nusprendė puoselėti tokią iniciatyvą: dalintis savo patirtimi ir skatinti tai daryti kitus? Ina atsako:

Norėjosi turėti neformalų būdą bendrauti su kitais JAVA programuotojais, nes mes esame išmėtyti po skirtingus padalinius. Kai išgirdau apie dalijimosi patirtimi renginių iniciatyvą – prisijungiau. Esu įsitikinusi, kad dalijimasis yra puikus būdas mokytis. Papasakodama kitiems, ką žinai viena ar kita tema, taip pat daug sužinai ir pati. Ypač smagu gauti klausimų pristatymo pabaigoje, padiskutuoti.

Tikiuosi atsiras daugiau norinčių dalintis. Būtų smagu burti į bendruomenę ne tik mūsų šalies JAVA programuotojus, bet ir turėti galimybę bendrauti plačiau. Pavyzdžiui, pakviesti pranešėjus iš kitų šalių padalinių.

Inos darbo diena prasideda nuo ritualo –  kalendoriaus, pašto ir MS Teams žinučių tikrinimo. Ji pasižiūri, kuriems susitikimams dar reikia pasiruošti ir kokius darbus reikės atlikti. Tai jai padeda nusiteikti darbo dienai, kas ypatingai svarbu darbo iš namų sąlygomis.

Nesvarbu ar tu ofise, ar dirbi nuotoliniu būdu, yra darbo dienos pradžia ir pabaiga -  nereikia apie tai pamiršti. Tai pat stengiuosi daryti arbatos pertraukėles. 

– sako ji.  Žinoma, daug kas priklauso ir nuo vykdomų projektų, su jais susijusių užduočių ir atsakomybių.

Programuoju, atlieku techninę analizę, peržiūriu kitų kodą, konsultuoju, 

– dalijasi Ina. Jai patinka, kad gali dirbti skirtinguose projektuose: tiek Lietuvos, tiek ir užsienio, susipažinti su įvairiomis darbo metodikomis, naudojamomis technologijomis.

Labiausiai Ina vertina kolegas ir žmones, su kuriais susipažįsta projektų metu – tai įdomūs, talentingi įvairių sričių specialistai. Kalbėdama apie iššūkius Ina pastebi, kad dažnai tas pats dalykas yra tiek iššūkis, tiek galimybė. Pavyzdžiui, projektui pasirinktas įrankis, su kuriuo komanda mažai turi patirties – tai iššūkis. Kita vertus, praplėsti akiratį ir turimas kompetencijas – nauja galimybė.

Dirbdama CGI Ina taip pat išmoko, kad daug kas įmanoma, kai tikrai to nori ir kryptingai sieki.

Dėkojame Inai už pasidalinimą ir linkime sėkmės!

About this author

Ina Bumštein

Ina Bumštein

Since 2018 works in CGI’s Transportation Infrastructure administration unit across Poland, Lithuania, Latvia and Estonia. Experienced and certified JAVA professional with a demonstrated history of working in the Information Technology industry.