Tomas – mūsų biuro ir infrastruktūros „valdovas“, kiekvieną dieną jis rūpinasi, kad mūsų biuras būtų patogus ir jaukus ten dirbti, o kartais  ir pailsėti nuo darbo. Tomas sukaupė daug patirties dirbdamas vienoje iš žinomų tarptautinių biurų ir infrastruktūros priežiūros įmonių -  jam teko rūpintis ir spręsti žinomų tarptautinių įmonių biurų ir vidinės infrastruktūros klausimus Jungtinėje Karalystėje ir Lietuvoje. Tomas su tėvais išvažiavo iš Lietuvos būdamas 7 metų, užaugo ir mokėsi JAV, ilgą laiką gyveno ir dirbo Londone, vienerius  metus žaidė Anglijos krepšinio profesionalų lygoje, Londono komandoje. Dar prieš 3 metus Tomas savo ateitį matė ir kūrė gyvenimo planus užsienyje, tačiau likimas pasiūlė jam progą grįžti į Lietuvą. Tomas prisimena, kad svarstydamas darbo pasiūlymą Lietuvoje, sprendimą turėjo priimti per savaitgalį. Jis mano, kad padarė tinkamą pasirinkimą grįžęs į gimtinę.

Teiraujamės Tomo apie jo patirtį CGI, jis noriai dalijasi: „Kiekviena mano darbo diena vis kitokia - vieną dieną aptariu lizingo klausimus su automobilių paslaugų teikėjais, kitą dieną bendrauju su pastato administratoriumi dėl oro padavimo, o dar reikia spręsti biuro gerbūvio klausimus, kartais tiesiog atrašyti į daugybę elektroninių laiškų. Nėra rutinos, nėra vienodų dienų“.  Mūsų pašnekovui patinka ši darbų įvairovė, galimybė gilintis į veiklos niuansus, taip pat, turinčiam tiek daug patirties su įvairiomis įmonėmis, įdomu palyginti CGI procesus su kitų įmonių procesais, pritaikyti gerąją praktiką.

Tomas savo ateitį mato tarptautinėse įmonėse - CGI atitiko jo lūkesčius. Jis taip pat pastebi, kad skirtingai nuo kitų tarptautinių korporacijų, CGI Lithuania darbuotojai glaudžiau bendradarbiauja, vieni kitiems padeda, nėra griežtos hierarchijos ir barjerų tarp darbuotojų ir vadovų – visada gali drąsiai kreiptis į vadovą patarimo. Tomą maloniai nustebino, kad įmonėje yra savanorių komanda – žmonės, kurie surenka darbuotojų poreikius, stengiasi kasdien pagerinti darbo atmosferą, rūpinasi maloniomis smulkmenomis – bendrais pusryčiais, pramogomis darbuotojams.

Kiekvieną dieną Tomui tenka susidurti su įvairiais iššūkiais rūpinantis biuro reikalais, ieškant kompromiso – daugeliui priimtino sprendimo. Jis džiaugiasi ir galimybėmis dirbti su projektais ne tik Lietuvoje, bet ir regione. „Kartais jauti labai didelę atsakomybę ir žinai, kad negali pavesti“ – dalijasi pašnekovas.

Tomo, dirbusio užsienyje ir vis dėlto sugrįžusio į Lietuvą, klausiame, ką teigiamo jis pamatė Lietuvoje palyginus su užsienio darbovietėmis. Jis atsako, kad jo gyvenime atsirado daugiau darbo ir asmeninio gyvenimo balanso (Londone vien kamščiuose į darbą ir iš darbo jis sugaišdavo porą valandų) – jis gali daugiau laiko skirti šeimai, vaikui, aprangos kodas irgi nėra toks griežtas kaip Jungtinėje Karalystėje – Lietuvoje populiaresni džinsų penktadieniai (casual Friday). Apskritai, Tomas pataria mūsų kasdienybėje įžvelgti daugiau teigiamų dalykų ir jais džiaugtis.

Dėkojame Tomui už pasidalinimą ir linkime sėkmės!

About this author

Tomas Vegys

Tomas Vegys

Since 2019 works in CGI as Facilities manager for Lithuania. Tomas has many years of experience in international companies taking care of their facilities and infrastructure. All the companies he worked for had exceptional customer service standards, which have become an integral part of his ...