Stavanger kommune er den første kommunen i Norge som velger kostdatasystemet Aromi fra CGI, og dermed bryter den monopollignende situasjonen som hittil har hersket i bransjen. Med Aromi forventer Stavanger kommune å kunne forbedre matkvaliteten, samtidig som systemet gir en god totaloversikt for planlegging av matproduksjon som passer kommunens produksjon og drift.

Systemet vil danne grunnlag for forvaltning av alle kommunale måltider i Stavanger kommune, fra planlegging til servering. Dette er om lag 1100 måltider per dag for alle kommunens sykehjem og hjemmeboende pasienter. 

– Vi gleder oss veldig til å ha en ny partner innen mathåndtering. Vi har lenge vært på jakt etter et moderne administrasjonssystem for organisering og produksjon av mat, sier Magne Christensen, seksjonssjef kjøkken i Stavanger kommune.

Aromi er et modulært måltidsplanleggingssystem for kommersielle kjøkken som støtter hele prosessen fra menyplanlegging, forberedelse, levering og servering til fakturering og oppfølging. Aromi kan blant annet ta hensyn til allergier og spesielle dietter, beregne matsvinn, foreslå råvarer etter sesong og også beregne karbonavtrykket for mathåndtering.

 – Vi forventer at Aromi vil sikre oss god logistikk, kostnadseffektiv drift, og bedre informasjon og dokumentasjon om måltider og matvarer som bestilles. Aromi virker for oss også brukervennlig og fleksibelt. Vi ser frem til å enklere gjøre justeringer i individuelle retter hvor det er behov. Det er viktig for oss å tilby menyer med bilder, noe vi tror vil stimulere appetitten til eldre. Kommunikasjonen mellom kjøkken og sykehjemsposter er nøkkelen for å lykkes. Vårt mål er å servere mat av god kvalitet som faktisk spises. Å eliminere matsvinn er noe vi jobber mye med, og det håper vi blir også lettere med Aromi, sier Magne Christensen.

– Det er flott at Stavanger kommune tar steget over til Aromi. Vi føler oss trygge på at vi tilbyr et moderne og fleksibelt verktøy som vil gjøre måltidsplanlegging og oppfølging både enklere og mer effektivt, sier Mikael Kofod, ansvarlig for Aromi i CGI Norge.

Avtalen, som ble inngått gjennom en åpen anbudskonkurranse, løper fra og med september 2022 i tre år med opsjon for forlengelse. Aromi er planlagt implementert i løpet av oktober/november. I løpet av høsten vil bestillere og ansatte bli opplært i systemet, og innen årsskiftet vil Aromi være i drift.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Ole Petter Remman
Salgsansvarlig, CGI Norge
+47 901 16 130

Photo by Tomas Eidsvold on Unsplash