19. July 2023

Tallinn, 19. juuli, 2023 - CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A) CGI ja Ukraina digitransformatsiooni ministeerium lansseerisid Ukrainas lastele mõeldud küberturvalisuse mängu Spoofy, mis tutvustab lastele võimalikke digimaailma ohte ning õpetab uute tehnoloogiatega targalt toimetama.

Spoofy loodi 2019. aastal CGI Soome üksuses; Eestis tutvustati seda esmakordselt 2021. aastal.Tänaseks on Spoofy saadaval kümnes erinevas keeles. CGI Eesti ja Telia koostöös Ukraina digitransformatsiooni ministeeriumi ning haridusprojektiga Diia.Education (Ukraina haridusplatvorm ümberõppeks ja digiteadlikkuse tõstmiseks) viisid küberturvalisuse mängu nüüd ka Ukrainasse.

“Mäng toetab Ukraina lapsi nutimaailmas, et nad tunneksid end seal tegutsedes enesekindlalt ja turvaliselt. Täna on infoturbe, andmekaitse ja usaldusega seotud küsimused aktuaalsemad kui eales varem. Usun, et Spoofy ei ole lastele pelgalt meelelahutuslik ajaviide, vaid see aitab neil nüüd ja tulevikus digimaailmas targemalt tegutseda. Senine tagasiside nii lastelt kui ka nende vanematelt ja õpetajatelt on seda samuti  kinnitanud, “ütleb Bartłomiej Nieścierowicz, CGI Poola, Läti, Leedu ja Eesti äriüksuse juht.

“Meie jaoks on laste digiturvalisus tähtsaim valdkond – soovime, et koolilapsed tunneksid end uusi tehnoloogilisi võimalusi kasutades mugavalt ning nende vanemad oskaksid neid õpetada ja võimalike küberohtude eest hoiatada, “ütleb Valeriya Ionan, eurointegratsiooni aseminister Ukraina digitransformatsiooni ministeeriumist.

Spoofy on seikluslik mäng lastele vanuses 7-12. Lapsed peavad mängus läbima erinevad tasemed, mille käigus saavad nad omandada vajalikke teadmisi küberturvalisusest. Mäng on tasuta, ei vaja registreerimist ning on mõeldud kasutamiseks nii nutitelefonides, tahvelarvutites kui ka lauaarvutites. Spoofy on osa CGI jätkusuutlikkuse valdkonna tegevustest, mille eesmärk on toetada laste digipädevuse ja küberturvalisusega seotud teadmiste arendamist.

Mäng on saadaval veebis ning allalaetav Google Play või App Store rakendustest.

Rohkem infot: https://spoofy.ee/en

Spoofy Ukraina keeles: Гра про кібербезпеку Spoofy

CGIst
Aastal 1976 asutatud CGI on maailma üks suurimaid tarkvaarendus- ja ärinõustamisettevõtteid. CGI-s töötab 91 000 konsultanti ja spetsialisti üle maailma, et pakkuda laiapõhjalisi teenuseid strateegilisest IT- ja ärinõustamisest erinevate lahendusteni nagu süsteemiintegratsioon, intellektuaalomand,  IT- ja äriprotsesside haldus. CGI kohalikud kontorid ja globaalne võrgustik võimaldavad klientidel saavutada soovitud digimuudatused ja ärilised eesmärgid. CGI 2022. aasta kasum oli 12,87 miljardit dollarit ja CGI aktsiad on noteeritud TSX-is (GIB.A) ja NYSE-s (GIB) börsil. Lisateavet leiate veebilehelt cgi.com.

Lisainfo:

Kadri Siibak