Helsinkyje, Suomijoje, gegužės 10, 2021

Hansel Ltd., kuri vykdo centralizuotus Suomijos vyriausybės viešuosius pirkimus, pasirinko CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A) pagrindiniu IT paslaugų tiekėju Suomijos viešojo sektoriaus įmonėms. CGI teiks duomenų centro ir hibridines IT paslaugas ministerijoms ir įvairioms valstybinėms įstaigoms, vietos savivaldos institucijoms ir kitoms viešosioms organizacijoms.

„Viešosios paslaugos vis labiau skaitmenizuojamos, o hibridinės IT paslaugos yra jų sklandaus veikimo užtikrinimo pagrindas. Šios paslaugos ir jų teikiamos galimybės labai svarbios viešajam sektoriui ir jo paslaugų gavėjams Suomijoje,“ – sako Leena-Mari Lähteenmaa, Suomijos, Lenkijos ir Baltijos šalių verslo padalinio prezidentė.

Sprendimas buvo priimtas po ilgų ir konkurencingų derybų, o CGI pasiūlymas buvo pasirinktas, kaip puikiai atitinkantis visus pirkimo kriterijus. Bendra aštuonių metų trukmės sutarties vertė yra 384 milijonai eurų (576 milijonai CAD). CGI didžiąją dalį IT paslaugų teiks „Valtori“ įstaigai, kuri yra atsakinga už vyriausybės informacinių ir ryšių technologijų (IRT) paslaugas. Šioms paslaugoms taikomi aukšti pasiekiamumo ir saugumo reikalavimai. Pagal sutartį CGI aptarnaus „Valtori“, dar dešimtis šios įstaigos aptarnaujamų organizacijų ir daugiau nei 20 kitų viešojo administravimo įstaigų.

„Ilgus metu dirbame užtikrindami kritiškai svarbių paslaugų teikimą Suomijoje ir visame pasaulyje.Esame sukaupę didelę patirtį šioje srityje ir ypatingai teikdami viešajam sektoriui saugias, efektyvias ir į vartotojus orientuotas paslaugas,“ – priduria Leena-Mari Lähteenmaa. „Ši sutartis parodo pasitikėjimą mūsų patirtimi ir kompetencija bei plečia mūsų galimybes viešajame sektoriuje. Nekantraujame pritaikyti savo žinias ir patirtį kuriant gerąją patirtį mūsų klientams: viešojo sektoriaus darbuotojams ir paslaugų gavėjams Suomijoje.“

CGI teikia įvairiapuses duomenų centrų ir hibridines IT paslaugas, kurių kokybė užtikrinama geriausiomis įmonės valdymo praktikomis ir naujausių technologijų taikymu, tokių kaip išmanusis automatizavimas ir pažangioji analitika.

Apie CGI

1976 m. įkurta „CGI“ grupė yra viena iš didžiausių nepriklausomų informacinių technologijų ir verslo procesų paslaugų įmonių pasaulyje. Remdamiesi įžvalgomis ir sėkminga patirtimi padedame savo klientams padidinti investicijų grąžą.

CGI pasitelkdama tarptautinę patirtį glaudžiai bendradarbiauja su klientais ir teikia visapusiškas aukštos kokybės IT ir verslo konsultavimo paslaugas. Įmonių grupės 2020 metinės pajamos viršija 12,16 mlrd. Kanados dolerių, CGI akcijomis yra prekiaujama Toronto TSX (GIB.A) ir Niujorko NYSE (GIB) akcijų biržose. Daugiau informacijos cgi.com.

Šaltinis CGI Inc.

Daugiau informacijos:

Investuotojams
Maher Yaghi
Viceprezidentas ryšiams su investuotojais
maher.yaghi@cgi.com
+1 514-415-3651

Žiniasklaidai

Esa Luoto,
Atstovė ryšiams su žiniasklaida, CGI Suomijoje,
esa.luoto@cgi.com,
+358 50 380 5601